(El Bálsamo-Quetzaltepec)
För er som följt bloggen och är familjära med tävlingen Cup of Excellence kommer nu ett inlägg som kanske inte många känner till. Bönder som deltar i tävlingen får själva bestämma hur stor del av skörden de vill tävla med. Dessa säckar låses sedan in av organisatörerna innan tävlingen och kodas för att ingen ska kunna manipulera med bidragen under tävlingens gång. Risken som bönderna tar är att om de inte blir uttagna till auktionen det vill säga inte får över 84poäng av den internationella juryn så står de utan köpare till sitt kaffe. Detta eftersom det ofta är små loter som blir svåra att sälja och därför blandas ut och säljs till någon exportör för en billig peng. För att ta vara på dessa kaffe som kan i vissa fall ha mycket unika karaktärer har organisationen börjat hitta andra vägar för dessa kaffe. De kallas för "National winners" och nu har vi fått tag på 5 säckar från plantaget som snubblade på mållinjen, Marina Cumbre tack vare vår vän Sören Stiller Markussen som gjort ett riktigt kap, grattis min vän. Och ni som har vägarna förbi rosteriet i Malmö kan komma in redan i morgon då Kristian lovat rosta kaffet det första han gör när han kommer in. Farm: Marina Cumbre | ||||
Farmer: GUTIERREZ RANK, S.A. DE C.V. Contact: David Gutierrez | ||||
City: Jayaque | ||||
Region: El Bálsamo-Quetzaltepec | ||||
Country: El Salvador | ||||
Farm Size: 68.60 Hectares | ||||
Coffee growing area: 31.50 Hectares | ||||
Altitude: 1400 masl Annual production: 330 (69 kg) bags Fauna & Flora: Agouti, armadillo, small mammals, butterflies, migratory and native birds, snakes,etc. | ||||
Certification: Ace Certified National Winner on 2009 CoE program Other awards: Ranked 10th place on CoE 2003 Variety: Bourbón 100% Processing System: Washed and Sun-dried Lot Size: 17 bags (69 kilo) Pounds: Not Avalibale (Tack för ett fin fint kaffe Sören!) |