torsdag 11 oktober 2007

BOLIVIA / dag5

Då var andra omgången avslutad och alla 50 kaffeplantage har gått igenom den hårda juryns gommar och betyg. Dock hade vi 2st plantage som hade fenoliska defekter vilka blev diskvalificerade. Totalt gick 34 plantage vidare till semifinalen och ska noga granskas under morgondagen i 4 omgångar, det kommer att bli en tuff dag både för jury och deltagare.

andra omgången där nr 7 blev diskad
Röstning och betygsättning efter omgång 2

Sammanställning av tredje omgången under återkopplingen

När vi var klara bar det av för att äta lunch på en restaurang uppe i bergen som även hade kaffebuskar i sin trädgård. Buskarna hade lite mogna bär som jag passade på att dissikera och plåta efter vi hade ätit. Kan vara kul och se för dem som inte vet hur ett kaffebär är uppdelat innan det kommer till rosteriet.

I sär plockat kaffebär av typer Bourbon

Efter lunchen bar det av till Finca Don Cervando som är ett ekologiskt plantage i tredje generationen. Här fick vi en djupdykning i hur det är att driva ett ekologiskt kaffeplantge samt lära oss de gamla metoderna som användes för att processera kaffe.

Pappa Don Cervando Montano berättade hur det är
att vara ekologisk bonde i Bolivia

Old school kaffe processering