Tuffa tag mellan kaffedomarna på fotbollsplanen
Näst sista dagen är väl den som jag är mest sur att fått missat. Det är då de 10 bästa plantagen åter ska granskas under luppen för sitt slutliga omdömme som ska presentera under prisutdelningen. När alla var klara kunde jag inte hålla mig så jag passade på att slurpa i mig några skedar ändå eftersom jag visste hur goda kaffen som stod framdukade.
Vem kan hålla sig ifrån ett bord med Bolivias bästa kaffesköradar
Dagen avslutades med att vi fick träffa alla 50 bönderna vars kaffen vi hade bedömt. Tillsammans i grupper med tolkar fick vi sitta och höra hur skördeåret hade varit samt hur de processerar sitt kaffe. Det var framför allt 2 saker som kom upp som jag blev tagen av. Det ena var att nästan alla bönderna odlade ekologiskt vilket är helt fantastiskt. Och det andra var att bara 5% hade provat sin egen kaffeskörd och ingen kunde beskriva vad deras kaffe smakade vilket gjorde mig väldigt chokad.