lördag 17 maj 2008

SCAE WONDERFUL COFFEE 2008


Då är det hög tid att börja marknadsföra årets största kaffe arrangemang i Europa. 19-22 Juni på Öksnehallen i Köpenhamn kommer det bli full fart med utställningar, konferenser, workshops, tävlingar och helt underbart mycket kaffefolk och gott kaffe.

Själv är jag ansvarig för arrangemangets workshops inom kafferostning och kan berätta lite mer för de som är intresserade av vad som kommer att hända där.

Det kommer att finnas flera olika rostmaskiner installerade och klara för att jämföra vad det är för skillnad. Det kommer också bli grundläggande lektioner i hur man rostar olika typer av kaffebönor. För de som rostat ett litet tag finns det lektioner i profilrostning och hur man på bästa sätt kan återupprepa den perfekta rostningen. Om man nu känner att detta inte är tillräckligt finns det möjlighet att analysera olika rostprofiler med avancerad labbutrustning för att se vad som hänt under rostprocessen.

På mässan kommer också forumet SCAE ROASTERS GUILD ha sitt första möte för alla kafferostre som vill träffa likasinnade från hela Europa och dela med sig av sina erfarenheter.

Missa inte detta tillfälle!

/F