söndag 9 november 2008

VERKLIGHETEN ÄR EN ANNAN

Vem har sagt att det ska var lätt att brygga kaffe.....
Det är på tiden att vi lär oss att ansvaret ligger i allas intresse att få en god kopp kaffe.
Från bonde till rostare och de som brygger. Som jag skrev i en tidigare artikel har det börjat att formas olika grupper i Sverige för att få ta del av de större volymerna där nya aktörer ger sig in i kaffebranschen och tror att en koppkaffe går att kränga till restauranger som de gör med sina färdigbuteljerade produkter som öl, vin, läsk och vatten där maskiner delas ut gratis för att de ska kunna binda upp kunderna. Om de fina restaurangerna i Sverige fortsätter att falla för enkla säljtricks för att de inte bryr sig om kaffet eller inte har någon kunskap kommer de fortsätta ett leverera ofullständiga smakupplevelser till sina gäster.

Själv blev jag förvånad när Malmö i dagarna ska öppna en ny "fine dining" restaurang och väljer att skriva ett 2års kontrakt med spendrups och när peronalen blir snopna över att det inte följde med någon tamper i kontraktet kan man inte mer än skratta och önska lycka till.....