Tidigare har jag skrivit om att de klassiska jutesäckerna håller sakta på att försvinna och ersättas av mer hållbara och kvalitetsstabila material. När jag som rostare köper in en skörd från exempel Brasilien vill jag gärna att kvalitén ska hålla sig till nästa skörd kommer hem. Men det är sällan att det blir så om kaffet har lagrats med de klassiska jutesäckarna eftersom de avger en obehaglig säckig karaktär på råkaffet efter ett tag. På senare tid har det experimenterats med olika tekniker för att bli kvitt detta samt bevara kvalitén och karaktären på råkaffet. I bilden ovan ser vi ett exempel på ett alternativ i form av polypropylen som förra årets skörd från Fazenda Santa Inês kom i. Andra beprövade metoder är vakuum, infrysning av råkaffe. Den senaste teknikerna som vi specialkafferostare tittar på och utvärderar för tillfälelt är påsarna från Grainpro(se video nedan). Vårt kaffe från Mama Cata Estate i Panama har använt denna metod och det ska bli intressant och följa utveckling av kvalitén på råkaffet.